/Wat is PAR?
Wat is PAR?2018-02-16T23:09:36+00:00

Wat is PAR?

Om te beginnen zijn er verschillende manieren om bepaalde variabelen in licht te meten. In de Agricultuur zijn er enkele metingen die erg van belang zijn. Namen zoals PAR, LUX en PPFD komen vaak voor in de Agricultuur met betrekking tot kweekverlichting.

PAR staat voor Photosynthetically Active Radiation, oftewel “Actieve Fotosynthese Straling”.

Fotosynthese betekent hierin kort samengevat het proces waarbij een plant licht omzet naar voeding voor zichzelf om te kunnen groeien en bloeien.

PAR is een meetwaarde die met een PAR meter gemeten kan worden. De PAR waarde die gemeten wordt tijdens de kweek bepaald hoe goed een plant zal gaan groeien en bloeien. PAR kan dus als een meetwaarde worden gezien voor de groeipotentie van de plant. Naast PAR zijn natuurlijk CO2 en voedingswater natuurlijk ook een belangrijk hoofdbestanddeel voor fotosynthese.

De hoeveelheid PAR die nodig is voor een optimale oogst is afhankelijk van het soort licht waar de plant aan wordt blootgesteld. PAR licht is namelijk een onderdeel van het full spectrum dat niet zichtbaar is voor mensen, maar wel gevoelig is voor planten.

Zoals we net gelezen hebben is de PAR sterkte van je lamp dus zeer bepalend voor de kwaliteit en groei van je planten. We kunnen dus concluderen dat een hoge PAR waarde de kwaliteit van de kweek bepaald. Hier zijn wij bij Agra-Light ook zeer goed van op de hoogte en dit zie je dan ook terug in de kwaliteit van onze lampen, bijvoorbeeld; de Agra-light 600.

Agra-Light garandeert de beste bloei en groei resultaten en de hoogst haalbare PAR waarde die er op de markt verkrijgbaar is.

Relevante zoekopdrachten zijn ook : Wat is LUX? Wat is Full spectrum? Wat is PPFD?

Wat is Par

Productoverzicht