/Wat is Lux?
Wat is Lux?2018-02-16T23:09:25+00:00

Wat is Lux?

Om te beginnen zijn er verschillende manieren om bepaalde variabelen in licht te meten. In de Agricultuur zijn er enkele metingen die erg van belang zijn. Namen zoals PAR, LUX en PPFD komen vaak voor in de Agricultuur met betrekking tot kweekverlichting.

Lux is de letterlijke benaming van de hoeveelheid licht wat is op een bepaald oppervlakte gemeten wordt. Belangrijk om te weten is dat hoeveelheid Lux afhankelijk is van de hoeveelheid Lumen die een lamp uitstraalt. Lumen is de hoeveelheid kracht aan licht die een lamp aan output heeft. Lux meet vervolgens het behoud van deze hoeveelheid licht die de plant bereikt op een bepaalde afstand. Het aantal Lumen van een lamp blijft dus altijd hetzelfde, terwijl de afstand tussen de lamp en de plant het aantal Lux bepaald. Met andere woorden; hoe meer Lux, des te meer licht de plant ontvangt. Dit is uiteraard zeer belangrijk voor een optimaal groei- en bloei-proces van een plant.

Waarom is een hoge Lux van belang?

Zoals we dus net geleerd hebben bepaald de hoeveel Lux, de hoeveelheid lichtdie een plant ontvangt. Hierbij is een veel voorkomend probleem wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat bij kweeklampen (zoekwoord) niet genoeg Lux de volledige plant, van de top tot de onderste bladeren, bereikt. De praktijk wijst uit dat een optimale Lux-waarde over de volledige lengte van de plant een grote invloed heeft op een optimaal groei- en bloei-proces.

Met andere woorden; hoe meer Lux devolledige plant bereikt, hoe beter de oogst zal zijn. Bij Agra-Light zijn ons zeer goed bewust van het belang dat er zoveel mogelijk Lux-licht de plant bereikt. Als specialisten op dit gebied hebben er voor gezorgd dat onze lampen het maximaal haalbare aantal Lux-waarde bezit wat de plant kan bereiken. Daarom staan we ook garant voor een optimale oogst met het gebruik van onze FSL-kweeklampen.

Ontdek nu de beste resultaten met onze Agra-Light FSL series

Productoverzicht