/Hoeveel planten per vierkante meter?
Hoeveel planten per vierkante meter?2018-12-01T19:22:42+00:00

Hoeveel planten per vierkante meter?

Bij het kweken van je eigen planten is het van belang eerst een goed plan en een tijdlijn te maken, die heb je nodig. Je moet namelijk eerst bepalen hoeveel ruimte je exact kunt gaan gebruiken voor de kweek. Op een doos van kweektenten staan de exacte afmetingen al vermeld.
Wil je echter een eigen kweektent bouwen of een houten (kweek), zul je eerst moeten opmeten hoeveel ruimte dit in beslag zal nemen. Daarna is tijd om te bepalen
hoeveel licht je moet inzetten en hoe je de juiste omgevingscondities behoudt voor de planten.


Echter een van de belangrijkste vragen om te bepalen hoeveel planten je daadwerkelijk (aan)kan wegzetten; hoeveel tijd kan je wekelijks vrijmaken om te besteden aan het kweken? Er zijn genoeg sociale verplichtingen zoals; werk, familie e.d. die het lastig kunnen maken hier een balans in te vinden. Je hebt verschillende soorten plantage-technieken en deze nemen allemaal een verschillende hoeveelheid tijd per week in beslag. Zo neemt een grote sativa plantage veel meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld wat auto-flowering planten in een hok.

Hoeveel tijd je dus kwijt bent aan het kweken hangt helemaal af van welke genetica je kiest. Hoeveel planten je wilt kweken is een persoonlijke keuze, maar wij bij Agra-Light maken het jou graag zo makkelijk mogelijk en hebben het juiste voorwerk voor jou gedaan. De volgende tabel zal ervoor zorgen dat je het juiste aantal planten voor jou kweek kan kiezen.

In het rapport “Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht – standaardberekeningen en normen” worden de volgende uitgangspunten gehanteerd